Wednesday, September 2, 2009

Sama tp tak serupa





SUHAIZANA DAN SUHAIZANI


Can you guess which one me?


Buat pertama kalinya ani nak menceritakn tentang kembar ani.... That's why my blog tulis cutes twins..



Nama dia Suhaizana Bt. Mohd Suhaimi (called her ana)



Skarang dia blaja kat UM, Kuala Lumpur.



Tarikh lahir? Comfirm samala dengan ani 24 Ogos 1986.. tp dia awal seminit dari ani.



Taste kami lebih kurang sama, perangai?



He...he... Dia baik n solehah dari ani.. Ani ni banyak nakalnya..


Kami dari kecil memang rapat giler la.. maklumlah kami 2 orang jer.. Tp bila dah sek men. kami dah mula berdikari sebabnya kami dah blaja lain sek. Klau dulu makan sama, tidur sama. senang crita semuanya sama..



Seronok gak jadi kembar



First: Bukan semua dilahirkan kembar.



Second: Jadi perhatian ramai



Third : Leh buat orang jadi confuse he..he..



Fourth: Dpat rasa apa yang kembar kita rasa...( kdng2 tu sakit gigi pun sama2 gak)



Fifth: Klau korang ada idea leh la bg kat ani ye.


Kat sebelah ni masa kami tadika.. Klau korang bijak teka la lg...
Dari segi akedemik kami ni lebih kurang je... Nak kata pandai taklah, tapi alhamdulillah InsyaAllah kami berdua bakal jadi seorang pendidik.
Masa kecik2, mak ayah kata memang susah nak jaga ktrang maklumlah kami ni dua2 hobinya suka menangis.. So to overcome this problem, waktu nak tido sorang dijaga oleh ayah n sorang lagi dijaga oleh mak.
Baru-baru ni pada 24 ogos yang lalu kami sama2 menyambut hari lahir ke-23 tahun. Bagi kami, kami bersyukur pada tahun ni kami dapat menyambut hari lahir bersama-sama. Maklumlah bukan senang nak celebrate birthday sama. So kami ambil keputusan sambut birthday kat mid valley, bangsar kl.

p/s: Klau korang ada saudara mara / kawan2/ adik beradik yang kembar critala kat ani..






Monday, August 17, 2009

Pengorbanan ibu (Syurga ditelapak kaki ibu)

video

Marilah kita sama2 hayati lagu ni.. Harap kawan2 dapat bagi sedikit ulasan mengenai pengorbanan ibu.

I LOVE MAK.... (SUHAINI BT. ABDULLAH) Mak, jasamu akan ku kenang sampai akhir ayat.. Thanks for everything...

p/s : Lagu ni sgt menyentuh hati bila ani dgr lagu ni..

Bekalan dunia






Marilah menabung..

Sebenarnya nak share kat kwn2 smua tentang mari menabung..

Klau korang nak tahu ani sebenarnya ada tabung duit sendiri tau..



Asal idea ni daripada ain la.. Dia ada nampak bekas kfc kt atas meja ani

Lpas tu dia ckp kat ani, apa kata ani guna bekas ni untuk buat tabung

Ani pun apa lagi, gunala kreativiti ani buat tabung tu..




Asalnya tu di atas tu memang cantik, tp disebabkan ada puting beliung,

jadi hiasan bekas tu dah musnah, jd tinggallah seperti yang diatas.

Ani dah kumpul agak lama tau, klau tak silap sejak tahun 2007 lg..

Alhamdulillah.. br2 ni tabung tu dah nak hmpr penuh..





Diatas nasihat lurve apple, ani pun kiralah duit tu..

Cuba korang teka ada brapa? Korang tekala ye.

Bila pk balik sebenarnya ani ni ikut ayah

Klau kat rumah ayah memang suka kumpul duit..

Kadang2 tu klau kira duit syiling dia ada dapat bratus-ratus ringgit juga.


Disamping menabung, ani ada buka money changer..

tp org yang nak tukar tu memilih betul la

nak tukar yang 50 sen je..

duit 1 sen tak nak plak huhu..

Nak kata untuk public tepon skrg dah ada handphone..

Tp ani ada nmpkla beberapa orang tu bwk duit tu kat satu mesin kat bwah blok..

tp untuk apa erk? huhu..





Kepada kwn2 semua marilah kita sama2 menabung.. klau tak banyak skit pun tak pe.

At least kita ada juga simpanan..

Bukan stakat duit syiling, klau ada duit kertas blehla simpan di bank skit..

Klau bleh simpan kat tabung haji.. Bak kata pepatah "skit-skit lama-lama jadi bukit"

Klau tak percaya, anda leh cuba.. bukan setakat bukit, gunung pun bleh jadi jugak

Thursday, August 6, 2009

Cerita lawak

Orang asli dan makanannya...
Memandangkan masa dulu orang asli ni tinggal di dalam hutan tebal maka banyaklah benda yang mereka tak pernah lihat.Mari kita dengar apa kata segelintir orang-orang asli ini apabila ditanya oleh tentera tentang beberapa benda yang tak pernah dilihat oleh mereka :


Askar : Kepala keretapi makan?
Orang asli : Makan jugak shikit-shikit kalau taruk garam.....


Askar : Kapal terbang makan?
Orang asli : EEEiii shedap tu kalau dibuat gulai.....


Askar : Helikopter makan??
Orang asli : (Oleh kerana dia orang ni hanya biasa tengok helikoptr maka berikutlah jawapannya)Issh!!.. helikopter mana boleh makan..itukan beshi.!!

Lawak lagi


Seorang Nenek yang kecewa


Seorang nenek dirawat di rumah sakit. Menurut doktornya, asmanya sudah semakin teruk hingga perlu dipasangkan salur oksigen. Sudah beberapa hari dia tidak bercakap dan seperti orang koma. Dikira sudah menjelang ajal, anaknya memangilkan seorang Mudhin (tukang do'a) agar di doakan.


Sedang asyik Pak Mudhin berdoa, tiba-tiba muka nenek tersebut bertukar warna biru seolah-olah tidak boleh bernafas. Tangannya menggigil. Dengan menggunakan bahasa isyarat nenek tersebut minta diambilkan kertas dan alat tulis. Sisa-sisa tenaga yang ada digunakan oleh nenek tersebut untuk menulis sesuatu dan memberi kertas tersebut kepada Pak Mudhin.


Sambil terus berdoa Pak Mudhin langsung menyimpan kertas tersebut tanpa membacanya kerana fikirannya dia tidak sanggup membaca surat wasiat tersebut didepan ahli keluarganya. Tak lama kemudian nenek tersebut meninggal dunia.


Pada hari ketujuh meninggalnya nenek tersebut, Pak Mudhin diundang untuk datang kerumah ahli keluarga nenek tersebut. Selesai memimpin do'a, Pak Mudhin berbicara, "Saudara-saudara sekalian, ini ada surat wasiat dari almarhum yang belum sempat saya sampaikan, yang saya pasti nasehat untuk anak cucunya semua. Mari kita sama-sama membaca suratnya".


Pak Mudhin membaca surat tersebut, yang ternyata berbunyi : "Mudhin jangan berdiri di situ...! Jangan pijak saluran oksigen aku..!"

P/S = wasiat kadang-kadang boleh menyelamatkan orang..

Lagi-lagi lawak



Tidak akan di hukum



Murid : Cikgu, apakah orang boleh dihukum untuk sesuatu yang belum dibuatnya ?


Guru : Oh, semestinya tidak. Orang hanya boleh dihukum untuk perbuatan yang telah dilakukannya.


Murid: Syukurlah, Cikgu. Saya belum membuat latihan yang diberi oleh cikgu semalam.


Tuesday, August 4, 2009

Aku berjaya akhirnya


Assalamualaikum...
Untuk pertama sekali, ani nak ucap tq banyak-banyak kat ain coz kerana dialah ani berjaya melepasi zon blog nie.. hehe.. Tq..tq..
Harap kawan-kawan tak jemu nak tgk bloq ani ye.
Jangan risau anda tak akan kena virus zz..zz...
selepas membaca bloq ani...